De cupping massage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken. De massage wordt uitgevoerd met speciale bokalen, welke zijn vervaardigd uit glas. Deze bokaaltjes worden vacuüm op de huid aangebracht. Door het vacuüm trekken van de huid, en het naar de oppervlakte brengen van dieper gelegen klachten, raken de spieren en de huid beter doorbloed. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, kan de cupping massage toch worden ingedeeld in de massages die voornamelijk zijn bedoeld om te ontspannen. 


De oorsprong
Oorspronkelijk werd de cupping massage niet toegepast als ontspanningsmassage. In vroegere tijden werd deze massage toegepast om het gif uit wonden en slangenbeten te zuigen door de vacuüm werking. In deze tijd werden er uiteraard nog geen glazen bokalen gebruikt. Naar alle waarschijnlijkheid werd er gebruik gemaakt van uitgeholde horens van dieren. Waar en wanneer de eerste vorm van de cupping massage precies is ontstaan is onduidelijk. Men vermoedt dat de massage is ontwikkeld in China, als de meeste massages. Er zijn verwijzingen naar de cupping massage, afkomstig uit China, in geschriften van het jaar 28 na Christus. Hier zou deze massagevorm niet alleen zijn toegepast om gif uit het lichaam te trekken, maar onder meer ook om bij een operatie bloed weg te leiden van de plaats waar de operatie uitgevoerd diende te worden.

Na China werd de cupping massage toegepast in Egypte, waar de massage werd toegepast om genezing van klachten te bespoedigen. Hierbij hebben we het over klachten als pijn, duizeligheid, koorts, een verminderde eetlust en menstruatieproblemen. Het derde land waar de cupping massage opdook in de geschiedenis, is Griekenland. Van hieruit verspreide de techniek zich door Europa, waarna het uiteindelijk ook in de Verenigde Staten terecht kwam. 

De massage
Met behulp van de cupping massage kan de bloedsomloop plaatselijk worden gestimuleerd. Leuk om te weten is ook dat de huid op de plaatsen waar de vacuüm gezogen bokalen zich bevinden ook daadwerkelijk verkleurd, van licht rood naar donker paars. Wanneer dit gebeurt, dan start de massage met de glazen bokalen. Hierdoor kan er een diepe doorbloeding worden verkregen. Vanzelfsprekend moet de massage plaatsvinden op de blote huid. De verkleuringen in de huid blijven een paar dagen zichtbaar en zijn te vergelijken met blauwe plekken. Echter, de vlekken zijn een puur cosmetisch verschijnsel en doen geen pijn. Ook de massage zelf wordt niet als pijnlijk ervaren. 

Wanneer
De cupping massage werkt op de eerste plaats zeer ontspannend en is voor iedereen goed om een betere bloedsomloop te verkrijgen. Daarnaast wordt de cupping massage veel toegepast bij onder meer chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine en bij duizeligheid. Ook bij fybromyalgieklachten wordt deze massagevorm met succes toegepast. Je kunt voor cupping massage kiezen wanneer je last hebt van klachten als gevolg van stress en spanningen. Ook dan zal je snel verlichting merken.

Indien u aanvullend verzekerd bent kunnen uw TCM behandelingen vergoed worden. Voor vragen kunt u contact met mij opnemen.Ook kunt u dit gemakkelijk uitzoeken op Zorgwijzer.nl

 
 
 
Afbeelding invoegen